1610 poze   47815 vizite

0 Contact

Telefon 0766580246
lângă OLTENITA.
com Chirnogi.
jud Calarasi.adrianborcea30@gmail.com
Membru AJC GALATI
Nr0366
Nr0366
nr3153
nr3153
nr3154
nr3154
nr3155
nr3155
nr3161
nr3161
nr3162
nr3162
nr3163
nr3163
Nr0360
Nr0360
9 feb 20140679
9 feb 20140679
Nr0362
Nr0362
Nr0363
Nr0363
Nr0365
Nr0365

Comentarii album • 322
Nume:Sunt afișate ultimele comentarii. Vezi toate
MarcelBalan 9 septembrie 2015  
===========================================
PREGĂTIREA IEPURILOR DE RASĂ PENTRU EXPOZIȚII
========================

Participarea la expozițiile de profil a membrilor asociațiilor de crescători cu iepurii de rasă reprezintă prilejul evaluării muncii de selecție și ameliorare a rasei de iepuri pe care crescătorul o face de-a lungul unui an de zile. Evaluarea și compararea rezultatelor cu rezultatele altor crescători reprezintă cheia evaluării muncii personale depuse pentru creșterea iepurilor și a nivelului de experiență acumulat de-a lungul timpului, dar și sub influența condițiilor concrete din anul respectiv.
Încununarea cu succes a activității de creștere a iepurilor de rasă la sfârșitul fiecărui an, reprezintă în primul rând o satisfacție personală.
An de an crescătorii fac selecția exemplarelor de reproducători pe care urmează să-i împerecheze, tocmai pentru a obține noi generații cât mai conforme cu standardul rasei respective.
Pe baza aprecierii fenotipice a masculilor și a femelelor, crescătorii creează cuplurile de reproducție din care pot scoate mai multe serii de pui. Un crescător poate avea mai multe nuclee de iepuri de reproducție ( mătci ) ceea ce îl ajută pe acesta să realizeze mai multe linii de reproducători și astfel să aibă posibilitatea să compare caracterele ce se evidențiază în cadrul unei linii, cu ceea ce se diferențiază în cadrul altei linii, dar în același timp poate alege ce cupluri poate forma pentru pentru anul următor în vederea obținerii unui rezultat cât mai bun, sau ce achiziții de animale poate face pentru viitor.
Evaluarea la expoziții prin arbitrajul criteriilor din standardul fiecărei rase de iepuri dă posibilitatea crescătorului să aprecieze unde mai are de lucrat în cadrul ameliorării pe care o efectuează an de an, și ce ar trebui să îmbunătățească sau să schimbe pentru a obține rezultate cât mai bune.
Reunirea crescătorilor în cadrul expozițiilor organizate de asociații oferă prilejul schimbului de informații, de material genetic dar și de apreciere a muncii celorlalți crescători de iepuri. Crearea relațiilor de prietenie între crescători oferă premisele unor colaborări ulterioare pentru îmbogățirea activității fiecăruia.
Pregătirea pentru expoziție înseamnă parcurgerea anumitor etape în timp, se începe cu alegerea reproducătorilor, obținerea puilor, selectarea tineretului pentru reproducție și expoziții, creșterea și maturarea exemplarelor de expoziție și îngrijirea lor eficientă pentru expunerea în cadrul expozițiilor.
Strict pentru expunerea în cadrul unei expoziții animalele trebuie să fie pregătite astfel :
- să fie tatuate, pentru a putea fi identificate de către organizatori și arbitri;
- să fie vaccinate pentru Rhd și mixomatoză;
- să fie însoțite de certificat de origine, acolo unde se certifică genealogia și vaccinarea;
- să fie sănătoase, fără semne de boală , fără paraziți externi, fără ochi lăcrimînzi, fără infecții exterioare, sau semne de boli respiratorii cum sunt strănut, mucozități la nas, etc.
- să fie curățate inghinal, cu spirt medicinal sau alte soluții de curățire;
- să aibă unghiile tăiate corespunzător, pentru a nu răni arbitrii în timpul arbitrajului dar și ca măsură de îngrijire;
- să fie periate, eventual spălate, să aibă o blană curată, mătăsoasă - fără porțiuni de împâslire a blănii sau fără porțiuni cu chelie ( fără păr) mai mari decât ceea ce indică standardul și dispozițiile generale, fără filțuri ( smocuri de blană) existente de obicei atunci când animalele năpârlesc;
- să nu aibă cicatrici sau semne de mutilare pe corp sau pe urechi, sau în alte părți ;
- să fie curate în urechi, îngrijite, fără râie auriculară sau râie pe corp,
- să nu aibă bătături sau rosături la membrele inferioare sau superioare, să nu aibă unghii lipsă sau de alte culori decât ceea ce specifică standardul rasei.
- toate animalele trebuie să fie curate, cu o stare de igienă corespunzătoare, în special cele de culori deschise sau albe, nu trebuie să fie murdare cu pete galbene, inclusiv pe burtă sau pe picioare ceea ce arată că animalul nu a fost îngrijit corespunzător.
Așadar crescătorul va avea în vedere efectuarea din timp a tuturor operațiunilor ce au ca scop pregătirea animalelor pentru participarea la expoziție și de asemenea întocmirea formalităților de înscriere și participare la expoziție.
De obicei formalitățile de participare constau în achitarea unei taxe de înscriere pentru crescător, achitarea taxei de participare pentru fiecare animal și achitarea contravalorii catalogului expoziției care este obligatorie pentru fiecare crescător participant.
=======================================================
Răspunde Raportează
ClubIepuriGalati 25 martie 2015  
**********************************************************
STANDARDUL RASEI ROMÂNEȘTI URIAȘ DE TRANSILVANIA
----------------------------------------------------------------------------------

No 1. TIPUL ȘI FORMA CORPULUI
Corpul este uşor alungit (42-60 cm), elegant și puternic. Linia spatelui este simetrică și rotunjită în partea din spate. Corp cilindric și musculos, membre puternice.
Se admite o mică gușă la femelă, dar nu este permisă la mascul. Coada este alipită de corp, iar gâtul este scurt.

No 2. GREUTATEA
Greutatea minimă 4.50 kg, greutatea normală 6.00 kg, greutatea maximă 9.00 kg.

De la 4,50 kg - 5,00 kg = 8 pct
de la 5,00 kg - 6,00 kg = 9 pct
de la 6,00 kg - 9,00 kg = 10 pct.

No 3. BLANA - PĂRUL
Blana este de lungime medie cu puf dens, uniform, iar urechile sunt bine acoperite cu păr. Lungimea firelor de păr la adult este de 3-4 cm.

No 4. CAPUL ȘI URECHILE
Capul este puternic şi rotund la masculi; iepuroaicele au trăsături ceva mai fine.
Urechile au o structură groasă, de lungime a 3-a parte din lungimea corpului (14-18 cm).

No 5. DESENUL
Desenul este de culoare închisă şi acoperă nasul până la partea superioară a gurii, urechile, picioarele anterioare, cele posterioare și coada. Desenul poate fi de culoare neagră, havana, albastră sau gri.
Desenul urechilor nu se uneşte pe creştet, iar masca are forma cifrei opt, sau de clepsidră ale cărei margini superioare se lăţesc şi uneori coboară mult peste ambii obraji.
Sprâncenele pot fi pigmentate sau nu.

No 6. CULOAREA
Culoarea este albă, fără nuanţe de culoare gri sau galbenă, iar culoarea desenului trebuie să fie curată, fără fire de păr de altă culoare. Unghiile au culoarea cornului. Ochii sunt de culoare roşie sau roz (albino).

No 7. SĂNĂTATE ȘI ÎNGRIJIRE
Animal vioi, având corpul şi organele genitale îngrijite.

DEFECTE UȘOARE:
o mică guşă la femelă; o mască neuniformă; delimitare slabă a culorii urechilor, botului, picioarelor, care sunt pătrunse cu fire sau pete albe sau roşcate; desenul urechilor fuzionează pe cap; urechi puţin prea mari sau puţin prea mici; urechi uşor lăbărţate; cap nu foarte rotund; coadă nealipită la corp, gât prea lung.

DEFECTE GRAVE:
Neîncadrarea în greutate; robusteţea corpului per ansamblu lasă de dorit (corp alungit şi subţire); absenţa totală a desenului pe unele extremităţi; masca coboară sub linia gurii; cap foarte alungit; ochi de culoare albastră; gheare de altă culoare decât cea permisă; urechi atârnate sau o ureche atârnată; picioare prea suple; guşă la mascul; guşă prea mare la femelă, coadă atârnată.
---------------------------------------------------
Răspunde Raportează
anonim
Robert Tanasoiu 23 martie 2015  
Am cumparat 2 masculi si 2 femele de UT de la domnul Borcea. Am fost multumit si de exemplarele primite si de modul in care au ajuns la Constanta prin Prioripost. Comandati cu incredere de la dumnealui! O zi buna tuturor!
Răspunde Raportează
adrianborcea 15 ianuarie 2015  
bioflux
bioflux (acum 11 ore)
URIASUL DE TRANSILVANIA ESTE PRIMA RASA ROMANEASCA DE IEPURI standardizata European (cel putin provizoriu) si este in curs de omologare. Prima in istorie. Alte popoare au multe rase standardizate si/sau omologate. Noi nu avem, asta ar fi prima. Dar romanii cu putere din Uniunea Generala a Crescatorilor si din Ferderatia Crescatorilor (si unii si altii) isi dau concursul sa opreasca chiar si acest proiect, singurul de altfel daca excludem proiectul Iepurele de Cluj (care este tot al nostru, cu aceleasi probleme de comunicare cu presedintii de asociatii).
Rasa urias de Transilvania a intampinat dificultati majore inca de la inceput: nu au vrut sa o arbitreze, nu au vrut sa dea titlu de campion castigatorului, nu au vrut sa inregistreze cu numere de ordine animalele in asociatii etc (ceea ce este impotriva statutului/regulamentului Uniunii si respectiv Federatiei, deoarece pana si hibrizii F1 se inregistreaza cu numere de ordine, pentru evidente si statistici !!!) (iar cand zic de “Gica Contra” nu ma refer la asociatiile clujene ci la cele din restul tarii, mai ales Suceava, unde presedinte este D-l Catea).
A fost necesar sa ne certam cu arbitrii si presedintii la fiecare expozitie nationala, pana cand, odata, dusi la Europene, ne-am intors cu punctaje si titlu de campion din Germania, de la Leipzig. Nemtii au vrut sa o recunoasca si sa o valideze, spre rusinea romanilor, care nu au vrut sa-si resunoasca un produs romanesc in propria tara, unde nimeni nu i-ar fi oprit. Bineinteles ca domnii din Uniune au spus ca trebuie sa fac cinste, ca doar ei mi-au pus pile ca sa mi-i arbitreze. Adica, ani de zile nu au vrut sa-i recunoasca in tara, iar in Germania, dintr-o data mi-au pus pile la Entente Europeene ca sa mi se recunoasca ceva ce “de fapt nu merit” iar recunoasterea Europeana le-o datorez tot lor. Nu-mi venea a cred cat tupeu si nesimtire au !!!
Odata intorsi din Germania campioni, mi-am inchipuit ca totul s-a terminat, ca le-am inchis gura si ca de acum toti iepurii crescatorilor din tara vor fi inregistrati, tatuati si arbitrati in expozitii. M-am inselat amarnic ! In ultimii doi ani mi s-au plans majoritatea crescatorilor ca problemele persista, ca presedintii de cluburi nu vor sa emita certificate de origine pentru rasa urias Transilvania, singura rasa romaneasca cu sanse reale sa devina rasa de esalon principal european. Nu vor sa aloce numere iepurilor (sunt scumpe numerele :) ), nu vor sa arbitreze aceasta rasa, desi este impotriva regulamentului !!! Este o rea vointa de nedescris !
Sambata si duminica rasa urias de Transilvania a fost recunoscuta, validata si arbitrata in Ungaria, colegii s-au intors cu o cupa pentru uriasul de Transilvania campion la expozitia maghiara !! Inca o data se confirma ca toate valorile noastre romanesti trebuie sa ni le aprecieze mai intai strainii (ungurii, germanii, belgienii etc), pentru ca apoi sa ne batem cu caramida in piept ca mari romani suntem si sa ne laudam cu ceva ce initial am aruncat la gunoi !! Sa le fie rusine.
Domnul C. Topciov, un bulgar care traieste in Romania, este mai mare roman decat noi. Creste cu drag aceasta rasa, a umblat luni intregi ca sa achizitioneze urias de Transilvania, iar cand a participat la primele doua expozitii din Romania, nemernicii, nu au vrut sa ii arbitreze. Bine ca l-au aceeptat in expozitie si l-au taxat corespunzator pentru custi si participare. La asta suntem buni, la taxat. Daca a vazut cum stau treburile, Domnul Topciov C., s-a deplasat la o expozitie din Ungaria, unde, desigur, rasa a fost arbitrata cu toate drepturile ce ii revin (a gasit acolo expuse animale din rasa urias Transilvania). Ungurii au putut sa recunoasca o rasa romaneasca, noi nu putem; mai bine sa moara capra vecinului !
Asa am facut noi, romanii, si in sport, si cu medicii valorosi, si cu cercetatorii valorosi, toti au plecat afara sa se afirme, ca aici nu au putut, ca li s-a dat in cap! Probabil ca asa trebuie sa facem si cu iepurele urias de Transilvania, sa il inregistram, omologam si sa finalizam standardizarea europeana intr-o tara straina, ca aici nu avem loc de domnii presedinti, importanti analfabeti.
Ca o analogie, mi-am castigat dreptul de a conduce doctoratul in Belgia dar si in Romania prin ordin de ministru, dar, spune directorul scolii doctorale USAMV Cluj, domnul Cosma V, nu indeplinesc "criteriile de excelenta" necesare pentru o scoala atat de performanta precum cea pe care domnia sa o coordoneaza. Ca o concluzie, Universitatea din Liege, unde eu conduc doctoratul, cat si Universitatea din Oradea, unde, de asemenea, sunt afiliat ca si conducator doctorat sunt apa de ploaie fata de valoarea scolii doctorale a USAMV Cluj. Ce sa-ti spun... Vad la autoevaluarile de sfarsit de an care sunt diferentele :) Anul acesta va trebui ca rectorul sa-mi semneze diploma de Lector al anului 2014, si am sa-l intreb atunci cum sta universitatea cu "excelenta" la capitolul de rezultate concrete.
Revenind la iepurii nostri, in statutul/regulamentul de functionare al uniunii sau asociatiilor scrie clar ca toate animalele primesc nr de ordine pt identificare, tot acolo scrie ca scopul lor este promovarea si sustinerea raselor si varietatilor locale, rare.
Cum le sustin ei? ... asa le sustin ei? Prin interzicerea tatuarii si certificarii? Prin boicotul arbitrarii? prin neemiterea titlului de campion in ciuda abundentei rasei la competitiile nationale? Asa le incurajeaza ei ?
Am incercat sa comunicam cu ei si verbal si in scris. Dar daca vorbesti frumos cu ei nici nu inteleg de spui; doar cu parul inteleg; ei asa comunica la sedinte, cu parul !
Colegul meu, ing. dr. Botha Miklos le-a scris frumos, cu citate din parintele ameliorarii... pentru cine? Pentru prietenii de la Prodvinalco? Astia te inteleg numa cand ii iei de guler si ii scuturi de le zboara penele... sa ramana gat golas de Transilvania. "Stimabilii" se lauda cu rasa de pasari Gat-Golas de Transilvania si cu porcul Mangalita, ambele create in Ardeal de catre austroungari, iar azi sunt considerate rase maghiare si austriece. Degeaba se bat romanii cu caramida in “pept”, ca nu e rasa lor. Ei nu-s in stare sa apere nici macar ceea ce aduc altii de-a gata. Ei sunt in stare sa sugrume tot. Am meritat sa ne conduca altii timp de secole ca suntem niste tradatori si marlani invidiosi. Distrugem tot ce avem.
Au mai fost inca vreo 3-4 incercari de a se crea prima rasa romaneasca de iepure dar au nenorocit tot, nu au avut nicio sustinere din partea cuiva. Mai bine le-au taiat aripile.
M-am dus in Belgia si toata lumea m-a felicitat pentru rasa urias de Transilvania, iar ziarul/revista de popularizare stiintifica, cel mai important din Walonia pe cunicultura si pasari a scris o pagina despre rasa noastra !!! Multumesc tuturor crescatorilor care ma sustin ! Impreuna reusim :)

INFORMARE, DECIZII, SFATURI, NOUTATI ETC.
Dragi colaboratori, crescatori de urias Transilvania,
va sfatuiesc ca in anii urmatori sa boicotati expozitia de la Gataia si alte expozitii arbitrate de stimabilul domn Papp. De ce? Nu vi-i arbitreaza decat cu calificative si nu se da titlu de campion pentru rasa Urias de Transilvania (regulament re-ajustat de organizatori ca un mijloc de descurajare a cresterii acestei rase). Mentionez ca d-l Papp a fost prezent la europenele de la Leipzig, el stia ca numai in Romania se intampla ca rasa sa nu fie arbitata (ungurii, nemtii etc au arbitrat-o intotdeauna) si cuvantul lui ar fi fost ascultat de organizatori. Dar acest arbitru este de o vanitate de nedescris. Cuvantul nu este "indiferenta" ci "rea vointa" in cardasie. Propun, si sper ca sunteti de acord, ca d-l Papp sa fie exclus din colectivul nostru de omologare. Adica, nu poti sa-l declari partas la maretul nostru tel cand el lupta pentru descurajarea cresterii acestei rase ! Va mai sfatuiesc ca, inainte de a participa la orice expozitie din tara noastra, sa intrebati in scris ce prevede regulamentul expozitiei lor, adica: rasa urias Transilvania va fi (sau nu) arbitrata cu punctaje si titlul de campion? Deoarece toti va invita, va taxeaza, iar apoi doar unii vor sa va recunoasca valoarea iepurilor. Este bine de stiut din capul locului. Daca nu vor sa o arbitreze, sa va spuna, iar atunci nu participati. Daca isi permit, atunci sa aiba cu 10-20 animale mai putine decat anii trecuti. Asta este valabil pana la sfarsitul anului 2015 cand trei tari vor participa la Campionatele Europene cu Urias de Transilvania, iar atunci domnul Papp va trebui sa isi traduca noul standard european in care va gasi si uriasul de Transilvania. Atunci toata truda lor de a sabota prima rasa va fi in zadar.

P.S.
Felicit Asociatiile de Crescatori de la Cluj, Armenopolis Gherla si Asociatia de la Satu Mare pentru patriotismul lor ! il felicit pe domnul ing. Balan de la Galati pentru efortul de a inmatricula UT in genealogia Club Iepuri Galati ! Este vorba despre expozitii si asociatii care au arbitrat uriasul de Transilvania. Ii rog pe toti cei care au avut experiente pozitive cu asociatii de crescatori sa scrie/posteze online peste tot despre asta. Este bine ca lumea sa cunoasca si numele celor care sunt patrioti si omenosi... ca sunt putini.
Multumesc tuturor crescatorilor din colectivul de omologare pentru sustinerea si rabdarea lor !

Scuze D-le Cipi Topciov ca va contrazic in ceea ce priveste participarea la expozitiile unde isi bat joc de Dv. Nu accept asa ceva, este de neconceput! Adica, va taxeaza, cresteti o rasa romaneasca, o promovati, este singura deocamdata (mai este si cel de Cluj, in situatie similara), iar ei nu doar ca nu va sustin, isi bat joc de Dv. Si nu meritati asta. Scopul acestor asociatii este, printre atele, sa promoveze rasele locale, soiurile si varietatile rare, pe cale de disparitie. Obligatia lor morala ar fi ca ei sa le standardizeze si sa le promoveze. Ei, nu noi!!!! ei au obligatia asta! Iar ei ce fac? Nu doar ca nu accepta sa o standardizeze, ci rescriu regulamente ca sa descurajeze crescatorii in a creste aceasta rasa. Este Culmea tradarii!! Unde esti Tepes ?
Răspunde Raportează
anonim
Mihai 10 noiembrie 2014  
salutare
imi place te ai dezvoltat !
felicitari si vb la trelefon
Răspunde Raportează
iepuriiulian 16 mai 2014  
Buna Seara as dori si eu daca se poate 6 iepurasi de UT 2 masculi si 4 female.Daca aveti lasati_mi un mesaj.Multumesc Mult.
Răspunde Raportează
ADRIANOLARU 19 aprilie 2014  
Va doresc sarbatori fericite ,petrecute cu cei dragi (cuvantatori sau necuvantatori) sanatate si armonie!PASTE FERICIT!ADRIAN OLARU
Răspunde Raportează
ionalin 9 martie 2014  
sa va traiasca si sa fiti sanatos.
Răspunde Raportează
belo2011 4 ianuarie 2014  
Crescator adevarat,bafta la mai mult
Răspunde Raportează
adrianborcea 4 ianuarie 2014  
Mulţumesc frumos!sănătate multă!
Răspunde Raportează
ADRIANOLARU 25 decembrie 2013  
Craciun fericit!Mos Craciun exista!

Mosul a venit cu sacul plin cu 20 puisori nou nascuti marele berbec si"un cadou nedesfacut inca " la albastru vienez .MULTUMESC MOS CRACIUN!
Răspunde Raportează
adrianborcea 25 decembrie 2013  
Mulţumesc.La mine s-a grăbit un pic dar nu mă supăr,încă mai are cadouri,sănătate multă şi numai bine!
Răspunde Raportează
MarcelBalan 13 decembrie 2013  
A fost o ambianță plăcută, cel puțin pentru membrii clubului nostru, dacă doriți să vizionați un video, am urcat pe YouTube filmul cu Expofauna realizat de noi.
Noi am participat cu sportivitate la competiție, fiindcă avem crescători valoroși, care au meritat să fie recompensați.
Acesta este linkul www.youtube.com/watch?v=e8h29MkjyXA
Răspunde Raportează
ADRIANOLARU 1 decembrie 2013  
La multi ani, romani! La multi ani, Romania!
Răspunde Raportează
arhivarul 21 noiembrie 2013  
Frumosi puisori .Sa va traiasca.
Răspunde Raportează
marianmusat 5 noiembrie 2013  
frumoasa ferma!si copil:)
Răspunde Raportează
sever69 11 octombrie 2013  
FERMA ADEVARATA MULTA BAFTA
Răspunde Raportează
adrianborcea 13 octombrie 2013  
Mulţumesc frumos,e o crescătorie mică,după părerea mea.atât cât să îmi ţină pasiunea vie!sănătate!
Răspunde Raportează
adrianborcea 13 octombrie 2013  
Mulţumesc frumos,e o crescătorie mică,după părerea mea.atât cât să îmi ţină pasiunea vie!sănătate!
Răspunde Raportează
BOGDAN1986 28 septembrie 2013  
Bafta in continuare!!!!
Răspunde Raportează
BRADMARIUS 23 august 2013  
Sa va traiasca frumuselul:)De micut ai bagati virusul in sange:))Suces in tot ceea ce faceti,numa bine!
Răspunde Raportează
SorinPanait 3 august 2013  
sa va traiasca iepurasul cu doua picioruse.
Răspunde Raportează
adrianborcea 4 august 2013  
Mulţumesc frumos!sănătate multă!
Răspunde Raportează
kadarattila 3 iunie 2013  
frumosi
Răspunde Raportează
uidivo 22 mai 2013  
Bai frate ce frumusel este, sa va traiasca, sa fie sanatos si sa devina cel mai mare cunicultor din Chirnogi, jud Calarasi....
Răspunde Raportează
adrianborcea 22 mai 2013  
Mulţumesc din suflet!!!Îţi dai seama că pt orice părinte cel mai frumos copil e al lui.După mine cred că nu are adversar în cunicultură pt vârsta lui{oare ce o fi în mintea lui?}!Salutare şi multă sănătate şi bucurii!
Răspunde Raportează
elenapristavu 21 mai 2013  
Ce scump e cel mic, sa fie sanatos si sa va bucurati de el !
Si e voinic, nu gluma....un adevarat gospodar.
Răspunde Raportează
adrianborcea 21 mai 2013  
Sărut mâna şi vă mulţumesc din suflet.Nici nu mai ştiu cum era viaţa noastră înainte să vină el,oricum mult mai tristă.Ce să mai spun, mai are 3 săptămâni şi împlineşte 2 anişori şi deja avem pasiuni comune,avem fiecare găleată şi măsură pt grăunţe la iepuri,că na,aşa trebuie altfel mă ceartă rău.Azi a plimbat ladiţa aia cu pui mai bine de o ora prin curte.Sănătate multă şi seara bună.
Răspunde Raportează
budhamatzy 21 aprilie 2013  
si ai tai sunt frumosi si felicitari pt cresterea unei rase autohtone
Răspunde Raportează
iepurirasapura 10 aprilie 2013  
va multumesc pt mesajul telefonic; am notat toate datele ;ramine sa stabilim exact ziua cind trimiteti coletu si eu imediat i-mi fac datoria ;aveti toata increderea-ramine sa tinem legatura cum am vorbit ;multa sanatate ;
Răspunde Raportează
adrianborcea 10 aprilie 2013  
Iepuraşii vor fi trimişi vineri 12 aprilie.Mulţumesc şi eu!Cu respect.
Răspunde Raportează
iepurirasapura 9 aprilie 2013  
sa traiti d-nl adrian ;va felicit, pt toti iepurasii pe care ai cresteti; sunt f frumosi ;bafta multa ;se intimpla sa aveti de vinzarevre-o pereche de pui ,la 3-4 luni de ur de trans ;sau chir si o femela 7-8-luni v-as ruga un raspuns daca se poate [multumesc]
Răspunde Raportează
tomika 17 martie 2013  
ff bafta
Răspunde Raportează
bogdan73 17 martie 2013  
foarte frumos tot ce aveti!
Răspunde Raportează
adrianborcea 10 martie 2013  
Mulţumesc!cu respect!
Răspunde Raportează
gori 10 martie 2013  
SA TRAIASCA SI SA CREASCA MARE NOUL SEF!
Răspunde Raportează
budhamatzy 4 martie 2013  
frumos
Răspunde Raportează
adrianborcea 28 februarie 2013  
Mulţumesc frumos!de asemenea multă sănătate!
Răspunde Raportează
elenapristavu 27 februarie 2013  
E un bun gospodar de mic, sa cresca mare si voinic !
Răspunde Raportează
ionellitu 26 februarie 2013  
sa va traiasca seful si iepurasi,il initiati de mic.
Răspunde Raportează
adrianborcea 26 februarie 2013  
Mulţumesc,asemenea!
Răspunde Raportează
GIGI2011 25 februarie 2013  
multa sanatate!!!!!!!!!!!!!!
Răspunde Raportează
adrianborcea 25 februarie 2013  
Mulţumesc frumos!Peste câţiva ani vedem iepurii de la distantă,si tu si eu!
Răspunde Raportează
seban 25 februarie 2013  
salutare,buna schimbare,sa-ti traiasca mai ales juniorul
cu stima seban
Răspunde Raportează
adrianborcea 24 februarie 2013  
Va salut si eu!aşa ca intre noutăţi.fiindcă si eu sunt nou, am intrat azi si am văzut,mi-au plăcut toti masculii în special fluturele si ug veteran!va salut si multă Sănătate!
Răspunde Raportează
ADRIANOLARU 24 februarie 2013  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sunt Adrian Olaru nou membru al clubului din care faceti parte.E o onoare pentru mine sa fac parte din acest colectiv si va invit sa vizitati pagina mea unde puteti vedea cateva exemplare din rasele pe care le cresc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Răspunde Raportează
adrianborcea 24 februarie 2013  
Mulţumesc frumos!aşa să fie! Salut!
Răspunde Raportează
DanPaun 24 februarie 2013  
gospodar de mic,sa va traiasca
Răspunde Raportează
adrianborcea 24 februarie 2013  
Mersi Irinel,e un pui de Ut calif nu mai am, încă îi mai ia si de urechi,dar a început să înveţe,îl mai cert când îi ia de urechi. A observat ca îi ţine mai bine de blana nu de urechi! Salut si Mulţumesc!
Răspunde Raportează
adrianborcea 24 februarie 2013  
Mulţumesc frumos!În iunie împlineşte 2 anişori,acum e deja mare,îi plac toate animalele,cal, vacă,porci, păsări,toate, dar la iepuri este în largul lui,aici îi place cel mai mult,îl ţin cu mine de foarte multe ori,dacă nu îmi spune "tati?pii?pipi? "adică vrea la iepurasi.Oricum mi-a luat ceva să îmi dau seama ce vrea.Piticul meu gospodar şef!Salutare si tot binele din lume vi-l doresc!
Răspunde Raportează
Yrynel03 24 februarie 2013  
cea mai tare poza in care baga puiul de californian in cotet.bravo este instruit ca la carte
Răspunde Raportează
cris1981 24 februarie 2013  
Sa va traiasca micutul iepurar ! Aschia nu sare departe de copac in cele mai multe cazuri . S-ar parea ca si aici se adeverste zicala . Sa creasca mare si frumos , sa aveti numai satisfacti de urma lui !
Răspunde Raportează
adrianborcea 16 februarie 2013  
Mulţumesc si eu!
Răspunde Raportează
kills 16 februarie 2013  
merci frumos!!
la fel si voua!
tot respectul
Răspunde Raportează
ilyeniga 10 februarie 2013  
frumos tot ...cu respect
Răspunde Raportează
adrianborcea 20 ianuarie 2013  
Au făcut o confuzie "profesioniştii" de la protv.încă nu e omologată,se refereau la faptul ca a fost acceptată in expoziţia europeana si arbitrată.Oricum se apropie si omologarea.
Răspunde Raportează
DanPaun 19 ianuarie 2013  
felicitari am vazut la stiri ca s-a omologat rasa urias de transilvania
Răspunde Raportează
DanPaun 10 ianuarie 2013  
te salut,un an plin de de realizari sa ai cu familia si multa sanatate[n-am raspuns mai devreme ca am avut calc stricat]
Răspunde Raportează
adrianborcea 8 ianuarie 2013  
Va salut.Nu mai am.
Răspunde Raportează
constantin 6 ianuarie 2013  
Va salut La ce pret vindeti puiuti de UT
Răspunde Raportează
adrianborcea 6 ianuarie 2013  
Mulţumesc frumos.La multi ANI!
Răspunde Raportează
dorusimada 5 ianuarie 2013  
fff,la multi ani
Răspunde Raportează
adrianborcea 31 decembrie 2012  
La multi ani cu toate dorinţele împlinite!
Răspunde Raportează
gabritzio 30 decembrie 2012  
Anul 2013 sa va aduca numai impliniri, sanatate si mult noroc! LA MULTI ANI!
Răspunde Raportează
adrianborcea 30 decembrie 2012  
Mulţumesc frumos!La multi ani sănătate şi fericire sa aveţi! Sa ne auzim sănătoşi in 2013!
Răspunde Raportează
licadanila 30 decembrie 2012  
Multa sanatate dv si urecheatilor ce-i detineti, numai impliniri si realizari va doresc in noul an!
Toata stima si respectul!
Raportează
Răspunde Raportează
nicubos 25 decembrie 2012  
SARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI
UN AN NOU PLIN DE BUCURII SI IMPLINIRISI MAI PROSPER
Răspunde Raportează
adrianborcea 25 decembrie 2012  
Un Crăciun plin de sănătate şi bucurii alături de familie şi cei DRAGI!Multă sănătate in noul an şi fie ca toate visele sa devină realizări!Sărbători FERICITE!
Răspunde Raportează
tiberiu40 25 decembrie 2012  
SARBATORI FERICITE!!!
SANATATE SI UN AN INBELSUGAT!!!
Răspunde Raportează
logo79 24 decembrie 2012  
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi
Un an nou fericit plin de realizari si bucuri
Sanatate si numai bine
Răspunde Raportează
adrianborcea 25 decembrie 2012  
Mulţumim frumos!De asemenea va doresc un crăciun plin de sănătate şi bucurii alături de familie şi cei DRAGI!Multă sănătate in noul an şi fie ca toate visele sa devină realizări!Sărbători FERICITE!
Răspunde Raportează
mogas 24 decembrie 2012  
Catelus cu parul cret, s-aveti jeep-ul in cotet si o vila cu piscina, pe Madonna ca vecina, o lopata pentru bani, La Anu’ si La Multi Ani! Sarbatori Fericite!
Răspunde Raportează
adrianborcea 24 decembrie 2012  
Mulţumesc frumos!sa va dea dumnezeu la fel înmiit!
Răspunde Raportează
adrianborcea 24 decembrie 2012  
Mulţumesc frumos!Multă sănătate si bucurii !!
Sarbatori fericite !!
Răspunde Raportează
cris1981 24 decembrie 2012  
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi !
Sanatate !!!
Răspunde Raportează
adrianborcea 20 decembrie 2012  
Mulţumesc frumos!Multă sănătate!!
Sarbatori fericite !!
Răspunde Raportează
robertandy 19 decembrie 2012  
Sarbatori fericite si multa sanatate dumneavoastra si familiei! Mult noroc in noul an!
Răspunde Raportează
adrianborcea 15 decembrie 2012  
Mulţumesc frumos!sa dea dumnezeu fiecăruia aceasta bucurie!
Răspunde Raportează
vlad96 15 decembrie 2012  
frumos tot ce detineti!! sa traiasca seful!!
Răspunde Raportează
logo79 28 noiembrie 2012  
Si ce o sase mai schimbe,sa va triasca,sa fie sanatos
Răspunde Raportează
stoik 18 noiembrie 2012  
ff! cel mai mult imi plac iepurii uriasi germani sa va traiasca
Răspunde Raportează
adrianborcea 18 noiembrie 2012  
Mulţumesc!şi mie îmi plac,dar toţi nu neapărat ug,sa vedeti şi ut pe viu sunt foarte frumoşi!eu am renunţat la neo şi calif pt ut,oricum pasiunea e pasiune .salut!
Răspunde Raportează
adrianborcea 17 noiembrie 2012  
Mulţumesc frumos!numai bine va doresc!
Răspunde Raportează
nicu75 13 noiembrie 2012  
frumos tot mai ales sefu sa va traiasca!
Răspunde Raportează
ionutk 9 noiembrie 2012  
Frumos tot ce am vazut pe pagina dvs.
Mult succes in continuare!
Răspunde Raportează
tavy73 3 noiembrie 2012  
asa sef mai da nu?
Răspunde Raportează
adrianborcea 12 noiembrie 2012  
Păi nu,e normal să îţi doreşti cât mai mulţi şefi aşa!!!
Răspunde Raportează
adrianborcea 22 octombrie 2012  
Mulţumesc frumos!sarut mana!
Răspunde Raportează
andra11 20 octombrie 2012  
sa traiasca noul sef!!!
Răspunde Raportează
adrianborcea 20 septembrie 2012  
Mulţumesc frumos!Salutare!
Răspunde Raportează
enghisjan 19 septembrie 2012  
sa va triasca m f frumos tot ce detineti
Răspunde Raportează
mariustarta 2 septembrie 2012  
EU ..., VA DORESC MULT SUCCES IN CONTINUARE CU U. DE TRANSILVANIA....
Răspunde Raportează
stoik 30 august 2012  
ff tot ce detineti sa va traiasca
Răspunde Raportează
adrianborcea 31 august 2012  
Mulţumesc frumos!Multă sănătate!
Răspunde Raportează
adyy 27 august 2012  
femele hibrid de urias ai la 3-4 luni
Răspunde Raportează
adrianborcea 28 august 2012  
Salut nu mai am nimic hibrid,doar o fem matură cea baltătă.Mai am de vânzare doar ce e la albumul de vânz.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.